Dia de la dona 2019

Montserrat Escobedo, regidora d’Igualtat, Promoció Econòmica i Solidaritat i Cooperació.

Com a Regidora d’Igualtat el 8 de març és un dia molt especial en què tots els objectius en la promoció de polítiques d’igualtat prenen forma i es traslladen al carrer, on neixen i on s’han d’implementar.

Què hem volgut fer en matèria d’igualtat de gènere?

És el servei municipal de referència per a la promoció de polítiques d’igualtat i el seu objectiu principal és impulsar accions en matèria d’igualtat entre dones i homes.

  • Proporcionar una atenció directa a aquelles persones que sol·licitin informació i assessorament relacionat amb la matèria d’igualtat de gènere.
  • Donar suport i assessorament a qualsevol empresa i/o organització que desitgi incorporar accions en matèria d’igualtat d’oportunitats.
  • Vetllar perquè a l’Ajuntament existeixi una cultura i gestió organitzativa basada en el principi d’igualtat entre dones i homes.
  • Coordinar-se amb tots els departaments, àrees de serveis i entitats municipals per incorporar la perspectiva de gènere en cadascuna de les seves actuacions i impulsar nous projectes i /o accions que tinguin com a objectiu fomentar la igualtat entre dones i homes.
  • Fer difusió a través de diferents plataformes de continguts sobre igualtat entre dones i homes, a tall de sensibilització social.
  • Donar suport i assessorament en matèria d’igualtat als centres educatius de Pallejà.

 

La Cadira XXL per reflexionar què podem fer tots per eliminar les desigualtats de gènere.

M’agradaria reflexionar amb vosaltres sobre aquest dia i la importància d’aquest.

A aquestes alçades del 2019, tothom hauria de saber i entendre que la igualtat és un dret.

Façana de l’Ajuntament de Pallejà en la lectura del manifest

Però existeix aquesta igualtat efectiva? Clar està que no és així, que no existeix aquesta igualtat, que les dones ara per ara, cobrem un 30% menys que els homes, segons informes sobre la bretxa salarial del gènere. Més de dos milions treballen a temps parcial, a més a més, continuem assumint majoritàriament la cura dels fills o familiars amb permisos, reduccions de jornada i excedències que tenen conseqüències molt negatives amb les seves carreres i cotitzacions de cara a la jubilació. La desigualtat salarial és real i està molt viva. També és molt impactant la dada que l’atur de les dones supera els dos milions. Com és possible que actualment hàgim de suportar les pitjors feines i amb un salari precari?

Considerem que aquest 8 de Març cal fer un pas més per totes les dones que pateixen precarietat laboral, per totes les dones assassinades en mans del masclisme en forma de parelles o exparelles, entre d’altres, per incrementar els recursos de la Inspecció de Treball, i millorar el control del compliment de la igualtat de dones i homes en l’àmbit laboral. És molt important, enfortir els serveis públics, que el model educatiu sigui igualitari, així com garantir infraestructures per als nostres majors; cal impulsar el diàleg social i la negociació col·lectiva, i també hem d’exigir plans d’igualtat a totes les empreses obligades per llei.

Montserrat Escobedo durant la lectura del manifest del 8 de març, dia internacional de la dona.

No podem oblidar la realitat de la violència de gènere i la invisible i silenciada situació d’assetjament dins l’àmbit del treball. Demanem mecanismes per corregir les desigualtats i exigim responsabilitats, per un costat al govern i per l’altre als empresaris perquè deixen de mirar cap altre lloc.

No volem més injustícies per sexe, que volem estar vives, lliures i unides per la igualtat i que totes i tots, si actuem junts, podem aconseguir-ho. No a l’assetjament laboral! No a la bretxa salarial! Totes i tots som iguals.

Per la consecució dels drets reals de les dones, ens sumem a la vaga 8M amb reivindicacions, propostes i fets, no paraules només.

PDF: 25 anys de canvi

El PDF compleix 25 anys treballant per Fontpineda. Han estat anys de FEINA per fer realitat les grans obres que avui tenim i gaudim al nostre voltant. El 5 d’abril de 1993 naixia el PDF, fruit de la necessitat de canalitzar les demandes dels veïns de la urbanització per tal d’aconseguir canvis significatius. El PDF ha estat l’eina que un quart de segle després ha permès als seus habitants gaudir de serveis de primera, fent de Fontpineda una urbanització de referència al Baix Llobregat.

La Comissió Municipal de Gestió de Fontpineda (CMGF) ha estat el motor polític de transformació de tot el nostre barri. L’acord entre el Consistori i els regidors del PDF es va signar el 19 de gener 1998. Des de llavors no hem parat de treballar per un barri amb FUTUR.

De caràcter pactista, el PDF ha estat clau en la formació dels governs a l’Ajuntament de Pallejà. De la base del fet que amb tothom es pot parlar, el PDF ha aconseguit millores per a Fontpineda. Gràcies a aquest esperit s’ha aconseguit ser el partit frontissa que, a més de ser necessaris al consistori per tal de formar governs, ha pogut garantir la transformació de Fontpineda legislatura rere legislatura, fins a aconseguir el que avui és: un barri de primera amb serveis de qualitat.

Es pot dir que el PDF és un partit fet pels veïns que treballa per a aquests, una eina social per vertebrar anys de demandes i mancances, que es pot atribuir fites tan importants com el clavegueram, el centre cívic o el parc central. Però també es pot catalogar de cohesionador social, ja que ha dotat la urbanització de l’esperit propi dels barris, la germanor i els espais per compartir moments amb els que ens envolten.

25 anys de lluita en els quals els canvis són palpables i notoris, però no ens conformem, sabem que queda molta feina per fer i que encara podem seguir millorant el nostre barri. Som la veu dels veïns i veïnes de Fontpineda, uns simples transmissors de missatge des de la urbanització a l’Ajuntament per tal d’aconseguir que el barri que tenim al cap es faci realitat. Som experiència, però també som futur. Sabem d’on venim, quins són els nostres orígens, per això tenim molt clar on volem anar. Junts podem fer-ho possible.

EL COMITÈ EXECUTIU DEL PDF