Ciments Molins ha iniciat el procés de desmantellament de la fábrica vella amb el desmuntatge dels forns. Amb aquesta actuació Pallejà i Sant Vicenç dels Horts amb la vella fàbrica al fons canviarà. Quan hi ets a prop comproves que les mides dels forms no són d’escala humana. El PDF està a favor del desmantellament…

+ informació: Centre Cívic/CMGF

*FRONT COMÚ DE 13 MUNICIPIS PER MILLORAR LA QUALITAT DE L’AIRE

PALLEJA, Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Corbera, el Papiol, la Palma, Martorell, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent, Sant Feliu i Torrelles participen en el Pla d’Ascció Supramunicipal, que inclou accions fins a l’any 2025 per reduir les missions de diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió.

Una de les grans preocupacions actuals és la contaminació atmosfèrica i la seva incidència sobre la salut de la població del territori. Així, un total de tretze municipis (PALLEJÀ, Sant Vicenç dels Horts, Castellbisbal, Cervelló, Corbera, el Papiol, la Palma, Martorell, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent, Sant Feliu i Torrelles) s’han agrupat per confeccionar un Pla d’Acció Supramunicipal per a la Millora de la Qualitat de l’Aire. Vuit d’aquests municipis estan declarats ZONA DE PROTECCIÓ ESPECIAL de l’ambient atmosfèric i tots comparteixen una orografia que afavoreix l’estacament de la massa d’aire i l’acumulaciÒ de contaminants, sobretot durant els mesos d’hivern.

+informació: CMGF/AJUNTAMENT DE PALLEJÀ.
(Regidoria de Medi Ambient)