Al  juliol de 2005 va ser inaugurat el centre cívic de Fontpineda i, al setembre següent, va tenir lloc una convocatòria de tota la “gen gran” del barri, amb la intenció de crear una associació que aglutinés aquest col·lectiu. La finalitat de l’Associació és la d’ajudar la gent gran del barri, promoure activitats culturals i lúdiques, així com fomentar el diàleg i la relació entre les diferents generacions que conviuen a Fontpineda.

La nostra associació va començar les activitats al gener de 2006. El centre cívic es va obrir a les tardes perquè els socis i les sòcies interessats poguessin fullejar la premsa diària, jugar a cartes, al dòmino, a escacs… bo i prenent un cafè, o muntar una tertúlia . Al jardí exterior hi ha dues bones pistes de petanca que permeten passar tardes agradables entre els aficionats a aquest esport. Des del seu inici, el CFP55 ha desenvolupat moltes activitats com, per exemple, les següents: Excursions culturals guiades, d’un dia o més, principalment per Catalunya, però també per la resta d’Espanya i per l’estranger.

Celebracions d’àpats de germanor i de convivència al Centre Cívic per als socis i amics. A vegades cuinats pels mateixos socis i sòcies o mitjançant càtering. Les més populars són la Festa d’Homenatge als Vuitantins i el Dinar de Nadal Solidari.

Passi de pel·lícules, aprofitant el projector i la instal·lació d’àudio de la sala polivalent, que acaben amb un refrigeri. Organització d’activitats obertes a tot Fontpineda com la Prediada de Sant Jordi i l’activitat musical de Cloenda de la Festa Major. Conferències al Centre Cívic sobre temes que interessen al nostre col·lectiu. Sortides al teatre, museus, musicals, etc. El transport, tant a l’anada com a la tornada, és en autocar, reservat per al grup.

També s’organitzen sessions de ioga els dimarts al matí i els divendres a la tarda. En els gairebé dotze anys d’existència, el CFP55 ha portat a terme més de 250 activitats. Últimament, la mitjana és d’unes 22 anuals, amb tendència a augmentar.

Ja sobrepassem la xifra de 100 socis actius, xifra que de mica en mica anem augmentant. Convidem tots els residents a Fontpineda que tinguin 55 anys o més a afegir-se al CFP55. Per a les sol·licituds, podeu dirigir-vos a l’oficina del Centre Cívic (Sra. Reyes – tel. 93 650 00 01), i omplir el full d’inscripció, donant les vostres dades i fent conèixer les vostres aficions.

La Junta del CFP55
(GENER/ 2019)