Es compleixen dues dècades de la Festa de l’arbre (2000-2019)

Hi ha homes que lluiten un dia i són bons.

N’hi ha d’altres que lluiten un any i són millors.

N’hi ha que lluiten molts anys, i són molt bons.

Però n’hi ha que lluiten tota la vida, aquests són els imprescindibles”.

–Bertolt Brecht

Aquest dissabte, 30 de març, a partir de les 11h i durant tota la jornada, hi haurà una plantada d’arbres i arbustos a Via Abadia de Poblet, Via Alta i al bosc posterior a Via Manual de Falla. Us esperem!

Aquest dissabte, 30 de març, tindrà lloc la 20ª festa de l’arbre. Aquesta iniciativa començava amb el nou mil·lenni, el 29 d’abril del 2000 es feia la primera festa a la Plaça Cadí (Via Josep Mª Tarruella cantonada amb Via Cardenal Vidal i Barraquer), en aquella ocasió hi van participar 58 nens i més de 200 acompanyants.

Entre tots hem plantat més de 2000 arbres i hem consolidat una festa que ja es pot dir que és tota una tradició pels veïns i veïnes de Fontpineda. Una iniciativa que naixia de la Comissió Municipal de Gestió de Fontpineda (CMGF), juntament amb diverses associacions del barri (AAVV) i el Partit de Fontpineda (PDF). I que no hauria arribat tan lluny si no fos per la col·laboració i implicació dels nostres conciutadans.

Una iniciativa que comptava amb dos objectius: recuperar espais deteriorats del barri i arrelar en els nostres fills l’esperit de respecte cap a la natura i el medi ambient, que és la nostra millor vida. Fa vint anys creiem fermament en aquest objectiu i continuem creient en ella, perquè volem fer de Fontpineda un barri per viure i conviure.

Compromesos amb la natura i el crit que ens llança perquè la cuidem, ens sentim uns privilegiats de poder gaudir del batec de la natura de ben a prop. Per això, un dia a l’any, des de fa dues dècades, li tornem l’espai que es mereix i tenyim de verd i de vida el nostre barri. Perquè el nostre barri és això, vida!

 

Recordes totes les edicions?

Cronologia dels 20 anys de la Festa de l’arbre!