El passat 15 de juny es va celebrar la constitució del nou consistori amb 17 regidors de 6 formacions polítiques diferents.

Tot i que no vam tenir l’oportunitat de construir un govern amb 2 regidors del PDF, fruit de la divisió del barri provocada per ex-membres del PDF  (actualment Som Fontpineda), creiem que l’empat en l’obtenció de nombre de regidors i la poca diferència (41 vots) obtinguts per SomFontpineda (d’ara endavant SFP) per sobre del PDF, no representen la voluntat de la majoria dels veïns de Fontpineda (de 961 persones que votaren a Fontpineda, 541 no van votar a Som Fontpineda, més d‘un 55% de vots no van donar suport a aquest partit).

Malgrat la lectura que s’està fent de qui ha de governar, i l’atorgament d’aquest mèrit a SFP, de nou amb una fixació envers el PDF (gens sorprenent si tenim en compte la línia de la campanya del tot s’hi val que ha portat a terme SFP envers un partit que porta 25 anys treballant pel barri), són ara els polítics qui ho han de valorar. En els pactes cal construir des de la confiança i la sinergia per a treballar: no tot s’hi val!

Som on som gràcies al PDF, a totes les persones compromeses que s’hi han implicat i que ens han donat suport al llarg de la trajectòria, i gràcies als nostres votants, com no podria ser d’una altra manera. La reestructuració del Comitè del PDF a mitjans de la legislatura anterior va fer possible aconseguir les inversions per a Fontpineda dels dos darrers anys.

Atès que som del parer que encara queda molta feina per fer i per defensar a Fontpineda, el PDF seguirà treballant per no minorar el ritme de progrés que hem assolit. I és per aquest motiu que vam intentar posar en valor la feina que ens ha avalat, al PDF, tant a Fontpineda  com dintre del Consistori.

En els 15 dies posteriors a les eleccions, els partits locals han intentat  portar a terme tot tipus de combinacions per governar. La més treballada, deixar de costat l’Entesa per Pallejà.  El que més ens va sorprendre va ser que l’argumentació de SFP transmesa als veïns (en ple dret de formar part de l’equip de govern per haver estat els guanyadors de les eleccions), quedava del tot diluïda si es tractava de pactar amb ERC+PSC+SOM amb el suport del PDF.  A on queda la coherència? Com no podia ser d’una altra forma, el PDF va rebutjar aquesta proposta per dues raons de pes i consistents:

1. Es fa difícil de creure que un partit (SFP), responsable de la divisió del barri i de la consegüent pèrdua de força al consistori que suposa, no demostri coherència i la seva fita clarament sigui destruir i fer desaparèixer el PDF (objectiu que ja venen intentant des de fa molt de temps manipulant molts veïns i veïnes i portant a terme estratègies per fer-se amb el control orgànic del PDF).

2. Com a totes les famílies i com en qualsevol empresa o entitat, la confiança és la base per construir, i haver assolit el grau de confiança necessari de l’Entesa de Pallejà serà la clau que ens permetrà aconseguir les nostres fites amb un regidor dintre de l’equip de govern. Les responsabilitats del regidor representant del PDF a l’Ajuntament, Sr. Rafael Martín, seran la Gestió de la Comissió Municipal de Gestió de Fontpineda i de la Regidoria de Serveis Municipals’Obres i Serveis.

Agraïm a l’Entesa que, en aquesta nova legislatura, hagi dipositat la confiança en el PDF com a company de viatge per donar continuïtat al govern de Pallejà. Perquè la continuïtat, quan funciona, és garantia de solvència i d’èxit.

Comitè executiu del PDF

(Pd. El PDF, con 25 años de trabajo en Fontpineda, lamenta y denuncia la maniobra política de PSC+ERC i SOM para repartirse la Alcaldia y dejar fuera del gobierno a ENTESA, que consiguió 7 regidores en las pasadas elecciones).