BONES NOTICIES

A.- MILLORES DELS DRENATGES D’AIGÜES PLUVIALS

S’estan realitzant obres de millores dels drenatges d’aigües pluvials a diversos punts del municipi:
1.-Plaça del Cadí.
2.-G.V.Fontpineda-Dr. Tarruella final Parc Central.
3.-Rda. Sta. Eulàlia.
4.-Entrada IES Pallejà per les escales.

B.- INSTAL·LACIÓ HIDRANTS DE BOMBERS

En el transcurs d’aquests dies s’instal·laran hidrants de bombers per lluitar contra els incendis a diversos punts de Fontpineda:
1.-Centre Cívic,
2.-Parc Municipal de l’Oreig
3.-Via Pla de la Calma
4.-Via Farigola
5.-Carretera d’accés nucli-zona del dipòsit.

HASTA SIEMPRE MATEU!

Hola familia, amigos, compañeros y vecinos.

Mateu no se fue ayer, ni hoy ni nunca.
Mateu se fue poco a poco como siempre hacía. De manera presente y discreta.

Decir algo de ti amigo es muy poca cosa. Tu eres y has sido como dice la esquela de La Vanguardia: POLIFACETICO.

Has disfrutado de la vida y nos ayudastes a disfrutarla con tu humor, tu sarcasmo y tu simpatía.

Decias siempre: “NO HABIA TRABAJO PARA CASI NADIE…LO TENGO TODO YO!!
Trabajador incansable de la noche barcelonesa.

FONTPINEDA SIEMPRE!

Siempre nos decías a todos: “De Fontpineda no saldré, sino es con los pies por delante.
Aquí se vive bien!!”  Y en seguida una carcajada.

Amigo, llegaste a Fontpineda por el año 2000 y en poco tiempo ya eras PRESIDENTE del Partido de Fontpineda PDF. Las reuniones ya no fueron lo mismo y las risas y las ocurrencias brotaban solas e inundaban los momentos de tensión.

Atrás quedan las tardes de domingo, las largas tardes de domingo,.. y los gin tonic.
Tu hacías las cosas fácile y hasta SIMPLES!
Nada de complicaciones, Mateu tú has sido y serás el CAMPEON. El número uno y un camaleón que se adaptaba a cada persona y que siempre has tenido unas risas para cada uno de nosotros.
Siempre unas palabras de apoyo y de optimismo.

Tu decías: “To er mundo es güeno” i a la paz de DIOS buena gente” porque lo sentías de verdad.

Nos va a costar Mateu ir al Parc Central y al Parc dels Nens y no verte con tus perros juguetones.

Pero tranquilo… “A la paz de dios hermano”, que tu espíritu socarrón está allí para siempre.

Amigo, compañero…larga vida a donde vas. Sin querer nacemos y sin querer nos vamos!!.

Mateu tus recuerdos están con nosotros y no haremos una tertúlia donde no salga alguna frase tuya seguida de unas risas estruendorosas! “Pa que se oiga” que estamos aquí disfrutando.

Que grande MATEU.
Un placer conocerte y disfrutarte. Un placer contar con tu amistad y tus confidencias.

Que se preparen los de arriba, …que se preparen!. Llega el GRAN MATEU.
No descanses, no pares nunca y prepara la gran fiesta a la que vendremos todos.

UN BESO…  “pero no en la boca”. Risas!!

Adeu mestre. Adiós maestro. Adiós AMIGO… NOS VEMOS!

Rafa Martín

Mateu Fortuny, ex-president del PDF, ha mort!

Us comuniquem amb dolor, que demà divendres, tindrá lloc la cerimònia i comiat de Mateu Fortuny Castellet
al Tanatori de Molins de Rei.
Hora: A les 11

Mateu Fortuny era periodista radiofònic, cantant, relacions públiques i ànima de la nit barcelonesa.
Mateu  ha sigut una persona estimada a Fontpineda i va ser President, molts anys, del partit de Fontpineda (PDF).
Descansa en Pau.
Fins a sempre, amic i company!!

Foto: Antoni Sunet, President actual del Partit de Fontpineda (PDF). Rafael Martín, Regidor i President de la CMGF; Mateu Fortuny Ex-President del PDF.

Adjudicades les obres de la remodelació de Via Bellavista

Els treballs, que suposen també el soterrament de les xarxes aèries d’aquesta via, comptaran amb una inversió de 264.000 €

Pròximament, s’iniciaran els treballs de la segona fase de remodelació i soterrament de les xarxes aèries a la Via Bellavista, un cop les obres de l’actuació que se centrarà en el tram comprès entre els números 55 i 69 han estat adjudicades a l’empresa Asfaltos Barcino, S.L. per un total de 264.022 €.

L’actuació en aquesta via està emmarcada en el Pla d’Actuació Municipal (PAM-equip govern) de l’Ajuntament, el document que recull els projectes prioritaris municipals a desenvolupar en aquesta legislatura. L’objectiu és la millora de la mobilitat i el soterrament de serveis a  Fontpineda.

LA SEGUNDA FASE DE VIA BELLAVISTA EN MARCHA!

Via Bellavista necesitaba un cambio urgente de los servicios y de sus aceras. Es por eso, que en el 2021, empezamos a transformarla. La primera fase ya es una realidad y por eso queremos seguir trabajando en soterrar servicios. Ahora esta en marcha el proceso para seleccionar la empresa que realizará la segunda fase de Via Bellavista. Muy pronto comunicaremos el inicio de las obras.

Los trabajos tendrán un coste de TRESCIENTOS TREINTA Y CINCO MIL DOSCIENTOS SESENTA Y TRES EUROS (335,263 euros) y serán financiados totalmente por la AMB.

 

LES DADES publicades a la web municipal:

Objecte del contracte:
a) Descripció de l’objecte: remodelació i soterrament de les xarxes aèries de la via
Bellavista, 2a fase que comprèn via Bellavista entre el núm. 55 a 69
b) Admissió de pròrroga: No
c) Divisió per lots i nombre de lots/unitats: No
d) Codi NUTS del lloc d’execució: ES511
e) Termini d’execució: 8 SETMANES
f) Codi CPV: 45220000-5 Obres d’enginyeria i treballs de construcció
Tramitació i procediment
a) Tipus d’expedient: Obres
b) Tramitació: ordinària
c) Procediment: Obert simplificat
d) Contracte reservat: No
5. Pressupost de licitació
a) Valor estimat del contracte: 335,263 euros

MÈS INFORMACIÓ:
REGIDORIA: Obras i Serveis
REGIDORIA: Urbanisme.
Ajuntament de Pallejà / CMGF

Projecte per a Via Manuel Falla

Aquesta setmana, el President de la Comissió de Gestió Municipal del Barri de Fontpineda, en Sr. Rafael Martín Pérez, i el regidor d’Urbanisme, en Sr. Joan Parera García, han mantingut una reunió amb l’equip tècnic de @amb_metropolis per tractar la remodelació de la Via Manuel de Falla. Així, el carrer serà més segur i de plataforma única.
Es preveu que les obres puguin iniciar-se a finals de la tardor d’enguany. El Consistori segueix treballant pel soterrament de serveis de més zones.

Proteguim l’entorn natural

Els incendis, un perill real per a les Muntanyes del Baix.

La campanya per preservar aquest espai natural incideix en la importància de la prevenció atès que el 31 % dels incendis forestals comencen per negligències.

Aquesta setmana, el Consell Comarcal i els 16 municipis que formen part del projecte de les Muntanyes del Baix, entre els quals hi ha Pallejà, estan incidint en el perill real que els incendis forestals poden suposar per a les Muntanyes del Baix, un espai privilegiat de 120 km² situat a la comarcal del Baix Llobregat. A més, sembla ser que el 31 % dels incendis comencen per negligències que cal evitar per preservar el nostre patrimoni natural.

En aquest sentit, es recorda a la ciutadania que no està permès encendre foc al medi natural i no es poden llençar materials encesos perquè ens posen en perill a tots; així mateix, cal estacionar bé els vehicles particulars per evitar que impedeixin l’accés als serveis d’emergències; cal tenir en compte, també, que els abocaments al medi natural poden ser l’origen d’un foc. En cas de veure una columna de fum o detectar actuacions de risc, cal trucar ràpidament al telèfon 112.+info: CENTRE CIVIC/CMGF.

DIPUTACIÓ: Aportació extraordinària a FONTPINEDA

El Partit de Fontpineda (PDF), al govern municipal, aconsegueix una inversió extraordinària de 3️⃣8️⃣9️⃣.0️⃣0️⃣0️⃣ de la Diputació de Barcelona, per a la carretera de Fontpineda.

Una actuació que comportarà la millora de la seguretat viària en un tram de 2,37 km i, d’acord amb el calendari, les obres poden iniciar-se el 4t trimestre 2022.

👉 Aquest divendres, ( 27.maig 2021) en una reunió mantinguda a la seu del Consell Comarcal, la Diputació de Barcelona ha presentat la primera fase d’actuacions en camins al Baix Llobregat, emmarcada al Pla Zonal de la Xarxa de carreteres de la Diputació de Barcelona, als regidors i regidores dels municipis beneficiaris.

El diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons Vendrell, acompanyat – entre d’altres – pel regidor de Mobilitat de Pallejà i conseller comarcal, en Jordi Carbonell, ha presentat aquesta primera fase d’actuacions, que contempla la carretera de la Sentiu, als termes municipals de Castelldefels i Gavà, el camí o carretera de Fontpineda, a Pallejà, i el camí d’Esparreguera a la colònia Sedó.

El regidor d’obres i serveis de l’Ajuntament i President de la Comissió Municipal de Gestió del Barri de Fontpineda, Rafael Martin, valora que després de les obres serà la Diputació de Barcelona l’encarregada del manteniment de la carretera. Un pas molt important pel Barri i per a tot Pallejà, perquè permetrà invertir més recursos per altres necessitats del Barri.

Així, el Consistori pallejanenc ha aconseguit que la carretera d’accés al Barri de Fontpineda sigui una inversió prioritària per a la Diputació de Barcelona, que invertirà fons propis al nostre municipi.

Una noticia molt positiva per al nostre Barri!
El Partit de Fontpineda és la garantia de gestió i experiencia. Hem aconseguit que la nostra carretera formi part de la xarxa de carreteres de la Diputació de Barcelona.

El Partit de Fontpineda (PDF):
Seguim treballant per Fontpineda!!

#fontpineda #pallejà #partitdefontpineda #pdf #barrifontpineda #experiencia #gestio

Prevenció d’Incendis Forestals

En el marc del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals en Urbanitzacions (PPU), durant la primera setmana del mes de maig es van iniciar els treballs de manteniment de tota la franja perimetral de protecció contra incendis del barri de Fontpineda. L’objectiu és garantir la seguretat de les persones i els seus béns davant un potencial incendi forestal.

Els treballs consisteixen, bàsicament, en desbrossar el sotabosc amb mitjans mecànics per reduir la càrrega de foc i la connectivitat del sotabosc amb les capçades dels arbres. En zones puntuals, també està previst que es procedeixi a talar alguns arbres per controlar-ne la densitat.

En alguns trams de la franja, aquest manteniment general serveix per complementar el que es duu a terme mitjançant la tècnica de la silvopastura, una forma de gestió sostenible que amb el pas d’un ramat ajuda a mantenir aquestes infraestructures contra incendis.

Més Policia Local

Incorporem més Policia Local i serveis per a les persones. Tres agents més per a la Policia Local en les setmanes vinents i una Educadora Social!
El PDF, al govern municipal, segueix treballant per l’objectiu que hi hagi més personal per a la seguretat de tothom. Així, en les setmanes vinents s’incorporaran tres policies locals més a la plantilla de l’Ajuntament. També s’incorpora una Educadora Social per a reforçar els projectes socials necessaris per a la nostra població.
Però no en tenim prou! Durant aquest any s’incorporaran més policies locals. Esperem poder informar-vos més aviat.
Des de l’Ajuntament defensem les necessitats del nostre Barri i, a més a més, demanem que la Generalitat doti de més Mossos d’Esquadra al nostre Barri i poblacions de la rodalia. Els Mossos fan molt bona feina, però necessitem més!
‼️Seguim treballant, amb tota la nostra energia, pel nostre Barri.
Sumant, dient la veritat i fent projectes sòlids i duradors. És moment d’unitat i feina!