El consistori pallejanenc (PDF i Entesa) insta l’Àrea Metropolitana de Barcelona a garantir que el mètode utilitzat per al càlcul del tribut sigui el més beneficiós per als veïns i veïnes de Pallejà

Tot i que es tracta d’un impost que gestiona i recapta directament l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Pallejà intenta atendre els veïns i veïnes del municipi que tenen dubtes, queixes i suggeriments en relació al conegut com a tribut metropolità. En aquesta línia, el consistori s’ha compromès a vetllar per tal que el mètode utilitzat per l’AMB per a calcular l’import del tribut no només sigui correcte si no que també sigui el més beneficiós per als pallejanencs i pallejanenques. Així mateix, l’Ajuntament instarà l’Àrea Metropolitana de Barcelona a complir amb els seus compromisos relacionats amb la millora del transport públic i la integració del bus urbà (Fontpibus).

Amb la voluntat d’ajudar la ciutadania a fer front a aquesta despesa, l’Ajuntament estudiar rebaixar els impostos i taxes municipals per a compensar parcialment la càrrega tributària dels veïns i veïnes. El projecte del pressupost municipal del 2020, que ha d’aprovar el Ple Municipal, també té previst incorporar ajuts socials que facilitin el pagament d’aquest tribut.

L’alcaldessa de Pallejà, Ascensión Ratia, serà una de les 18 alcaldesses i alcaldes de la segona corona metropolitana que assistiran, el proper dimarts dia 26 de novembre, a una reunió amb l’AMB per tal de fer arribar a l’administració supramunicipal les demandes dels veïns i veïnes dels seus respectius municipis.