• Deixalleria municipal

L’equipament obrirà a partir de demà per garantir que treballadors i treballadores puguin gestionar els residus derivats de la seva activitat

Després de la reducció de les mesures de confinament decretades per l’Estat, que ha permès als treballadors i treballadores d’alguns sectors no essencials tornar a la feina, l’Ajuntament ha valorat la necessitat de donar servei a aquells professionals que necessiten gestionar els residus derivats de la seva activitat. És per això que a partir de dimecres dia 22 d’abril la deixalleria municipal tornarà a oferir el seu servei només per a persones autònomes i comerços que estiguin en actiu. Els particulars no podran fer-ne ús  atès que el desplaçament fins a un centre de gestió de residus no és cap de les opcions previstes en el Reial Decret que regula l’estat d’alarma.

L’horari provisional de la deixalleria serà de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i dissabtes de 10 a 14 hores. L’accés a l’interior del recinte es farà d’un en un. Per tant, la porta romandrà tancada i caldrà fer cua a l’exterior, dins dels vehicles o mantenint la distància de seguretat. Per tal d’evitar nous contagis i garantir la salut i seguretat de les operàries i les persones usuàries, caldrà portar guants i mascareta per accedir al recinte i seguir en tot moment les indicacions establertes. Per a més informació es pot trucar al telèfon 93 663 26 62.

Es recomana a tots els veïns i veïnes que tinguin materials susceptibles de ser portats a la deixalleria (electrodomèstics, mobles, fustes, residus especials, etc.) que els reservin en els seus domicilis fins a la finalització del confinament. Des del consistori també es volen fer arribar a la ciutadania altres consells de l’Agència de Residus de Catalunya per a la gestió dels residus domèstics, com evitar el malbaratament alimentari, organitzar les compres sense acumular més del necessari, guardar la roba de la qual ens vulguem desprendre, per a no sobrecarregar els contenidors de residus tèxtils i maximitzar la separació i la recollida selectiva de les diferents fraccions generades de manera habitual a les llars.

Així mateix, es recorda que les mascaretes, els guants i les tovalloletes s’han de dipositar en una bossa de plàstic tancada i gestionar-les com a fracció resta. Cal rentar-se les mans abans i després de fer el lliurament dels residus, extremar la neteja i seguir les recomanacions establertes pels ens locals.