PDF: 25 anys de canvi

El PDF compleix 25 anys treballant per Fontpineda. Han estat anys de FEINA per fer realitat les grans obres que avui tenim i gaudim al nostre voltant. El 5 d’abril de 1993 naixia el PDF, fruit de la necessitat de canalitzar les demandes dels veïns de la urbanització per tal d’aconseguir canvis significatius. El PDF ha estat l’eina que un quart de segle després ha permès als seus habitants gaudir de serveis de primera, fent de Fontpineda una urbanització de referència al Baix Llobregat.

La Comissió Municipal de Gestió de Fontpineda (CMGF) ha estat el motor polític de transformació de tot el nostre barri. L’acord entre el Consistori i els regidors del PDF es va signar el 19 de gener 1998. Des de llavors no hem parat de treballar per un barri amb FUTUR.

De caràcter pactista, el PDF ha estat clau en la formació dels governs a l’Ajuntament de Pallejà. De la base del fet que amb tothom es pot parlar, el PDF ha aconseguit millores per a Fontpineda. Gràcies a aquest esperit s’ha aconseguit ser el partit frontissa que, a més de ser necessaris al consistori per tal de formar governs, ha pogut garantir la transformació de Fontpineda legislatura rere legislatura, fins a aconseguir el que avui és: un barri de primera amb serveis de qualitat.

Es pot dir que el PDF és un partit fet pels veïns que treballa per a aquests, una eina social per vertebrar anys de demandes i mancances, que es pot atribuir fites tan importants com el clavegueram, el centre cívic o el parc central. Però també es pot catalogar de cohesionador social, ja que ha dotat la urbanització de l’esperit propi dels barris, la germanor i els espais per compartir moments amb els que ens envolten.

25 anys de lluita en els quals els canvis són palpables i notoris, però no ens conformem, sabem que queda molta feina per fer i que encara podem seguir millorant el nostre barri. Som la veu dels veïns i veïnes de Fontpineda, uns simples transmissors de missatge des de la urbanització a l’Ajuntament per tal d’aconseguir que el barri que tenim al cap es faci realitat. Som experiència, però també som futur. Sabem d’on venim, quins són els nostres orígens, per això tenim molt clar on volem anar. Junts podem fer-ho possible.

EL COMITÈ EXECUTIU DEL PDF