És important complir amb les restriccions establertes per les autoritats sanitàries com el toc de queda i la limitació de les trobades socials

Aquest Nadal caldrà ser especialment curosos per evitar contagis de la COVID-19. L’increment del nombre de casos positius en els darrers dies ha obligat la Generalitat de Catalunya a modificar el pla de desescalada i endurir les mesures fins al proper 11 de gener.

Segons el pla específic aprovat pel Procicat, s’estableix un límit de 10 persones en les trobades socials durant les festes de Nadal, incloent-hi els menors de 14 anys. A més, és obligatori que els grups no pertanyin a més de dues bombolles de convivència.

El confinament perimetral s’amplia fins a l’11 de gener. No es podrà entrar ni sortir de Catalunya si no és per alguna de les excepcions previstes, com els retrobaments familiars. El confinament municipal ha passat a ser comarcal però es manté durant tota la setmana, inclosos dies laborables i caps de setmana. Es permetrà la mobilitat, però, per anar a una segona residència o hotels amb la bombolla de convivència, i també entre el 23 de desembre i el 6 de gener si es tracta per anar a visitar familiars.

El toc de queda es manté entre les 22 i les 6 hores, però es flexibilitza la nit de Nadal, la nit de Cap d’Any i la nit de Reis. Els dies 24 i 31 de desembre s’allarga fins a la 1 de la matinada. La nit del 5 de gener, el toc de queda començarà a les 23 hores.